مقالات
مقالات
استرس و قند خون: چه ارتباطی بین آنها وجود دارد؟
همه ما با عبارت استرس آشنا هستیم و به نوعی آن را در زندگی روزمره تجربه میکنیم. به موقع رسیدن به محل کار، پرداخت سر وقت قسطها، شروع یک شغل جدید، مراقبت از فرزند بیمار همه میتوانند باعث ایجاد استرس شوند. اما در مورد افراد دیابتی موضوع استرس و مقابله با آن کمی پیچیدهتر از پیدا کردن راه حل برای ایجاد آرامش در مقابل عوامل استرسزاست.
بیشتر بخور اما وزن کم کن!
امروزه ماشینی شدن زندگی، کم شدن فعالیت بدنی و در دسترس بودن انواع تنقلات و غذاهای خوشمزه اما پرکالری باعث بالا رفتن مقدار کالری مصرفی روزانه و به هم خوردن تعادل بین کالری ورودی و مصرفی توسط بدن شده است که همین مسئله باعث شده است درصد افرادی که دچار اضافه وزن هستند بیشتر شود وکم کردن وزن یا حداقل ثابت نگه داشتن آن دغدغه بسیاری از مردم باشد.
پیشدیابت: زنگ خطر شروع دیابت
پیشدیابت از نظر پزشکی وضعیتی است که در آن سطح قند خون از مقدار طبیعی بالاتر است اما هنوز انقدر بالا نرفته است که به عنوان دیابت تشخیص داده شود. این عارضه در حقیقت نشان میدهد که توانایی بدن برای تنظیم قند خون ضعیف شده است و نمیتواند سطح قند خون را در محدوده طبیعی نگهدارد.
راهنمای جامع تزریق انسولین: چالشها و راهکارها
برای بسیاری از افراد دیابتی، تزریق انسولین یک برنامه ثابت در زندگی روزمره به حساب میآید و بعد از مدتی مثل مسواک زدن جزء روتینهای معمول زندگی میشود. این روزمرگی و تکرار شاید بعد از مدتی باعث کم شدن دقت و توجه در نحوه تزریق انسولین شود در حالیکه تزریق صحیح انسولین، هم روی جذب کامل دوز این دارو تاثیر میگذارد و هم از پیش آمدن عوارض احتمالی جلوگیری میکند.
از چاقی تا دیابت: حقایق، چالشها، راهکارها
چاقی و اضافه وزن شایعترین بیماری متابولیک در جهان به حساب میآید و طی سالهای گذشته به دلیل زندگی شهری و تغییر شیوه زندگی مردم، آمار آن به طرز چشمگیری افزایش داشته است به نحوی که طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، از سال۱۹۷۵ تا سال ۲۰۱۶ آمار کودکان و بزرگسالان دارای اضافه وزن و چاقی در کل جهان بیشتر از ۴ برابر افزایش پیدا کرده است.
ارتباط سندرم تخمدان پلیکیستیک و دیابت: نکات مهمی که باید بدانید!
سندرم تخمدان پلیکیستیک یک عارضه هورمونی است که خانمهای سن باروری را درگیر میکند و با مجموعهای از علائم مثل قاعدگیهای نامنظم، موهای زائد و ناباروری همراه است اما مطالعات نشان میدهند زنانی که دچار این عارضه هستند بیشتر احتمال دارد که به دیابت دچار شوند و بین این دو عارضه رابطهای وجود دارد.
راهنمای تدوین رژیم غذایی مناسب برای کنترل دیابت بارداری
دیابت بارداری یک نوع دیابت است که معمولا بین هفته 24 تا 32 بارداری و در خانمهایی که قبلا دیابت نداشتند پیش میآید و به طور معمول بعد از زایمان خود به خود برطرف میشود. دیابت بارداری در صورتی که کنترل نشود میتواند عوارض و مشکلات مختلفی برای مادر و جنین ایجاد کند به همین دلیل به محض تشخیص، پزشکان اقدامات مختلفی را برای کنترل و مدیریت دیابت بارداری به مادر باردار توصیه میکنند که معمولا تغییر رژیم غذایی یکی از اولین اقداماتی است که برای مدیریت دیابت بارداری توصیه میشود.
دیابت بارداری چه عوارضی دارد؟
دیابت بارداری یک نوع دیابت است که در دوران بارداری پیش میآید و مشخصه آن بالا رفتن قند خون در خانمهای بارداری است که قبلا به دیابت مبتلا نبودند. این عارضه در صورتی که کنترل نشود، میتواند مشکلات و عوارض جدیای برای مادر و جنین ایجاد کند.
دیابت نوع دو چیست؟ راههایی برای پیشگیری، کنترل و درمان دیابت نوع دو
دیابت نوع دو یک اصطلاح پزشکی برای توضیح وضعیتی است که در آن سلولهای بدن به خوبی به انسولین پاسخ نمیدهند. یعنی در بدن مقاومت به انسولین وجود دارد یا اینکه لوزالمعده به مقدار کافی انسولین تولید نمیکند.البته ممکن است هر دو مشکل بهطور هم زمان هم وجود داشته باشد.
چه ورزشهایی برای کنترل دیابت بارداری مناسب هستند؟
به طور کلی ورزش منظم برای خانمهای باردار و جنین آنها بسیار مفید است. اما برای خانمهایی که به دیابت بارداری مبتلا هستند، اهمیت و فایده بیشتری دارد و میتواند از ابتلا مادر و جنین به عوارض دیابت بارداری جلوگیری کند.
دیابت چیست؟ همه چیز درباره بیماری دیابت
دیابت یک اختلال مزمن در سیستم سوخت و ساز بدن اسـت و برای طولانی مدت یا حتی همه عمر سیستم سوخت و ساز فرد مبتلا را درگیر میکند. مشخصه اصلی دیابت، بالا رفتن قند خون است.
دیابت بارداری چیست؟ علائم و تشخیص، کنترل و درمان دیابت بارداری
دیابت بارداری نوعی از دیابت است که در دوران بارداری برای خانمهایی که قبلا مبتلا به دیابت نبودهاند، پیش میآید و باعث بالا رفتن قند خون در آنها میشود. بر اساس آمار انجمن دیابت آمریکا، 6 تا 9 درصد از زنان باردار، مبتلا به دیابت بارداری میشوند و علت آن تغییرات هورمونی در دوران بارداری است.
دیابت نوع یک چیست؟
دیابت نوع یک بیماری ای است که باعث میشود قند خون به شدت بالا برود. این اتفاق وقتی پیش می آید که لوزالمعده اصلا انسولین تولید نمی کند و یا انسولین بسیار کمی تولید می کند.
دیابت نوع یک معمولا در کودکان و جوانان ایجاد می شود اما به طور کلی ممکن است در هر سنی پیش بیاید و به چاقی و بالا رفتن سن ارتباطی ندارد.
دیابت و سلامت روان
دیابت یک بیماری مزمن و پیچیده است که فرد مبتلا باید سالهای طولانی با آن سر و کار داشته باشد. مدیریت و کنترل این بیماری یک کار ۲۴ ساعته است و بخش عمده آن به عهده خود فرد مبتلا یا نزدیکان او میباشد در نتیجه به طور گستردهای زندگی روزمره را تحت تاثیر قرار میدهد.