داروها
داروها
سیتاگلیپتین (Sitagliptin)
سیتاگلیپتین یک داروی کاهنده قند خون است که در افرادی که دیابت نوع دو دارند استفاده میشود. این دارو روزی یکبار مصرف میشود و سردرد و عوارض گوارشی عوارض شایع مصرف آن به حساب میآیند.
پیوگلیتازون (Pioglitazone)
پیوگلیتازون یک داروی کاهنده قند خون است که در دیابت نوع دو استفاده میشود. این دارو باید به صورت یکبار در روز مصرف شود اما تاثیر کامل آن با تاخیر و بعد از چند هفته مصرف منظم ایجاد میشود.
آکاربوز (Acarbose)
آکاربوز یک داروی کاهنده قند خون است که به تنهایی و یا همراه سایر داروها برای کمک به کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع دو استفاده میشود. این دارو در دیابت نوع یک کاربرد ندارد و نمیتواند جایگزین مصرف انسولین شود.
انسولین (Insulin)
انسولین یک فرآورده دارویی است که برای کنترل قند خون در دیابت نوع یک و دیابت بارداری استفاده میشود ضمن اینکه ممکن است به همراه داروهای خوراکی، در دیابت نوع دو هم مصرف شود. این دارو در بدن شبیه انسولین طبیعی عمل میکند و باعث میشود قند خون، بعد از غذا و در طول روز کنترل شود.
رپاگلیناید (Repaglinide)
رپاگلیناید یک داروی کاهنده قند خون است که با افزایش تولید مقدار انسولین در بدن سطح قند خون را پایین میآورد. این دارو باید همراه هر وعده غذایی مصرف شود و بهترین زمان مصرف آن ۱۵ دقیقه قبل از غذاست.
امپاگلیفلوزین (Empagliflozin)
امپاگلیفلوزین یک داروی کاهنده قند خون است که به تنهایی و یا همراه سایر داروهای کاهنده قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع دو استفاده میشود. این دارو خطر مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی عروقی را در افراد دیابتیای که همزمان مشکلات قلبی عروقی هم دارند پایین میآورد.
گلیکلازید (Gliclazide)
گلیکلازید یک داروی کاهنده قند خون است که در دیابت نوع یک کاربرد ندارد و نمیتواند جایگزین مصرف انسولین شود. این دارو به شکل قرصهای خوراکی و قرصهای خوراکی پیوسته رهش در دسترس است و معمولا به صورت روزی یکبار، همراه وعده صبحانه مصرف میشود.
گلیمپراید (Glimepiride)
گلیمپراید یک داروی کاهنده قند خون است که باید به طور مرتب و هر روز استفاده شود تا در افرادی که دیابت نوع ۲ دارند به پایین آوردن قند خون کمک کند. این دارو به صورت روزی یکبار مصرف میشود و بهتر است همراه وعده صبحانه استفاده شود.
لیراگلوتاید (Liraglutide)
لیراگلوتاید یک داروی کاهنده قند خون است که به صورت تزریق زیرجلدی استفاده میشود.این دارو احتمال حمله قلبی،سکته قلبی و مرگ را در افرادی که همزمان با دیابت بیماری قلبی عروقی هم دارند کم میکند.
لیناگلیپتین (Linagliptin)
لیناگلیپتین یک داروی کاهنده قند خون است که برای کسانی که دابت نوع ۲ دارند تجویز میشود. این دارو با بالا بردن تولید انسولین در بدن قند خون را پایین میآورد و به شکل قرصهای خوراکی ۵ میلیگرمی در دسترس است.
متفورمین (Metformin)
متفورمین یک داروی خوراکی است که برای کنترل قند خون تجویز میشود. در این مقاله درباره این دارو، نحوه، میزان مصرف، عوارض آن و سایر نکاتی که لازم است درباره این دارو بدانید صحبت میکنیم. قبل از خواندن این مقاله، اگر دوست دارید اطلاعات خود را درباره دیابت و انواع آن بالا ببرید، به مقاله دیابت چیست؟ همه چیز درباره بیماری دیابت سری بزنید و آن را مطالعه کنید.
گلیبنکلامید (Glibenclamide)
گلیبنکلامید یک داروی کاهنده قند خون است که در افرادی که دیابت نوع ۲ دارند برای کمک به کنترل قند خون استفاده میشود. مهمترین عارضه این دارو افت قند خون یا هایپوگلایسمی است که افراد بالای ۶۰ سال بیشتر در معرض این عارضه هستند. گلیبنکلامید معمولا به صورت یکبار در روز مصرف میشود و بهتر است همراه وعده صبحانه استفاده شود.